viernes, 8 de febrero de 2019

L'AIGUA

En Ciències Socials estem treballant l’aigua. Hem deixat el llibre de costat i ens estem guiant per l’experimentació que tant ens agrada i serveix.


I no hi havia millor manera de començar aquesta unitat que amb un got d’aigua per equip. La vam olorar, provar i observar per a conèixer les tres característiques més destacades de l’aigua: és inodora, insípida i incolora.



Més avant vam descobrir que l’aigua la podíem trobar en tres estats: sòlid, líquid i gas. Per a comprendre-ho vam fer experiments on transformàvem l’aigua d’un estat a l’altre. Ens van agradar molt!




Per últim, hem aprés que l’aigua és una molècula formada per dos àtoms d’hidrogen i un d’oxigen. 


Com ampliació,  i amb relació de l’après sobre les molècules d’aigua, hem treballat la disposició que tenen aquestes en relació a l’estat en el que està l’aigua. Mireu quins gots més originals i tots ells plens d’aigua… endevines en quin estat es troba l’aigua de cada got?




Per últim, hem treballat EL CICLE DE L'AIGUA 🔄 emprant una bossa de plàstic per entendre que l’aigua es troba en continu moviment.

  

Vam dibuixar el cicle de l’aigua a la bossa ajudant-nos de tot el que havíem après. Després de col·locar l’aigua dintre, vam deixar la bossa a la finestra per a veure què ocorria…

Al cap d'una estona, vam descobrir que era cert que, amb la calor, l’aigua s’evapora fins arribar als núvols per a continuar el cicle de l’aigua.

Punxa ací per a veure totes les fotos! 🔄🔄🔄


1 comentario:

  1. ¡Qué bien se aprende con la experimentación! Y que bien que tenemos el blog, porqué el sábado mientras comíamos, Belén nos explicaba las características del agua, y la de insípida no le salía. Todos diciéndole palabras que empezaban por in- y nada ... ¡Ahora ya sé la que le faltaba!
    Muchas gracias.

    ResponderEliminar